Week van de Mobiliteit trapt af

Tijdens dit festival van de duurzame mobiliteit worden over heel Vlaanderen acties opgezet waarbij de publieke ruimte tijdelijk wordt veroverd door fietsers en voetgangers. Ook in Wallonië doen er veel gemeenten mee en Brussel wordt voor één dag de grootste autovrije zone van Europa. Tegelijkertijd is er ook de overkoepelende European Mobility Week. Hier vind je een overzicht van alle Belgische steden die zich aangemeld hebben en tijdens die week hun mobiliteitsbeleid op een feestelijke manier tonen.

Autovrije Zondagen en de Strapdag zijn de absolute hoogtepunten van de Week van de Mobiliteit. Graag richten we ook de aandacht op andere initiatieven. Sommigen vliegen er zelfs al iets vroeger in.

Zaterdag 14/9
Fietsen Dam!: Een fietsparade als opwarmer voor de week van de mobiliteit. Start aan het Sint-Jansplein in Antwerpen.

Zondag 15/9
Autovrije Zondag een week op voorhand? Moet kunnen. In Bruggezijn er maar liefst 12 evenementen die dag. Onze favoriet? De bakfietsrace in het Koningin Astridpark!

Maasmechelen fietst: Een fietsfestival met een grote fietstocht, stuntshows, vertical bikes en fietslessen.

Maandag 16/9
Uitreiking 30 Dagen Minder Wagen Award in Hoeilaart. Want hun inwoners waren de beste van de klas in de maand juni.

Dinsdag 17/9
Actieve medewerkers, een stapje voor in je bedrijf: Inspiratiesessie in Gent voor ondernemers met de focus op pendelmobiliteit.

Woensdag 18/9
Kies- en ruilmoment VELOKadee. In Haacht kan je dit verhuursysteem voor kinderfietsen testen. Zo heb je altijd een kwaliteitsvolle kinderfiets op maat.

Speelpret op de met. In Herenthout maken de auto’s plaats voor voetgangers, fietsers, terrasjes en heel veel spelende kinderen. Ah ja, het is woensdagmiddag!

Antwerpen, maak werk van de modal shift!: presentatie en persconferentie van de Modal Shift Coalitie, een platform van een 40-tal actiegroepen en burgerinitiatieven die samen ijveren voor de modal shift in de regio Antwerpen. Om 10u30 in de Peperfabriek in Antwerpen.

Vrijdag 20/9
Strapdag, stappen en trappen naar school. Elke ouder, grootouder, leerling, meester of juf heeft hier een invloed op door de keuze van het vervoermiddel om naar school te gaan.

Zondag 22/9
Autovrije Zondag. Waar auto’s verd­wi­j­nen, ver­schi­j­nen mensen. Hier vind je een overzicht van alle Autovrije Zondagen in Vlaanderen. Voorlopig tellen we er 46!