Octopusschool van het jaar is gekend!

Het hele jaar lang streden scholen voor het verzamelen van tentakels. Dit deden ze door zich in te zetten voor duurzame en kindvriendelijke schoolomgevingen. Via acht campagnes van Octopusplan kon een school evenveel tentakels verzamelen. Gedurende het jaar zagen we heel wat leuke invullingen van de campagnes passeren! Van fietsoma’s en opa’s tot flashy fluo-fuiven en mooie participatieprojecten om de schoolomgeving te vergroenen. Scholen in heel Vlaanderen deden hun best om leuke en zinvolle activiteiten te maken met de leerlingen. Proficiat aan alle scholen die één of meer tentakels behaalden. Een school met drie tentakels maakte kans op een prijs. Bij vijf tentakels kwam de school in aanmerking voor de hoofdprijs. Elke extra tentakel vergrootte de kans op de hoofdprijs. We verzamelden alle kandidaten en een onschuldige hand trok de winnaar! > Kom te weten wie de winnaar is

Octopusfeest met Dj Licious op vrijdag 21 oktober

VBS De Wijzer verzamelde dit jaar zeven tentakels. Samen met 13 andere scholen kwam ze in aanmerking voor de hoofdprijs. Op 21 juni gaat Octopusplan naar de school voor het allereerste Octopusfeest met een live optreden van Dj Licious. Daarnaast zal verschillende randanimatie aanwezig zijn, zoals de Octopusmascotte en allerlei sport- en spelmateriaal van Sport Vlaanderen en MOEV.

Zeven tentakels, zeven campagnes

Zeven tentakels behalen gaat niet zomaar! VBS De Wijzer heeft een heel jaar lang inspanningen geleverd door aan de verschillende campagnes mee te doen, waaronder de gekende Strapdag. Flits, de campagne die inzet op zichtbaarheid in de donkere maanden rondden ze af met een heuse fluodag, waarin alle leerlingen in fluo naar school kwamen. In de week van Straatvinken telden de leerlingen van het zesde leerjaar het verkeer aan de schoolpoort voor Verkeerstelling. De resultaten hiervan werden teruggekoppeld naar de ouderraad, politie en zelfs de burgemeester van Zonnebeke. Zo krijgt het gemeentebestuur een duidelijk beeld met cijfers op vlak van verkeersdrukte rond de school. Dit kan bijdragen tot het nemen van maatregelen door het bestuur.

Bij de campagne Gezonde Lucht werden het aantal stappers en trappers op een creatieve manier in kaart gebracht. Vergroenen en Parkour waren de laatste campagnes waarvoor de school een tentakel verdiende.

Tot slot hecht Octopusplan veel waarde aan campagnes of acties die scholen extra doen om duurzame mobiliteit in de kijker te zetten. In samenwerking met de gemeente ontvingen alle leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar van VBS De Wijzer een fietshelm. De burgemeester was van de partij bij een fietshelmcontrole.

Nog meer prijzen

Naast de hoofdprijs, schenkt Octopusplan verschillende andere leuke prijzen weg: Meester op de fiets-pakketten van MOEV, Educatieve boekenpakketten van Pelckmans, educatieve spellen zoals het “Maya en Moovie”-interactief bordspel en het WK-ganzenbord, en nog verschillende andere verrassingspakketten. De winnende scholen worden binnenkort op de hoogte gebracht.